COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Directorul Teatrului „A. Cehov”, Constantin Haret, la o frumoasă aniversare

Directorul Teatrului „A. Cehov”, Constantin Haret, la o frumoasă aniversare

Directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov”, actorul Constantin Haret, Maestru în Artă, Artist al Poporului, împlinește astăzi 50 de ani.

S-a născut în 1969 într-o familie de actori (mama - Paulina Zavtoni, Artistă a Poporului, tata - Spiru Haret, Maestru în Artă). A absolvit Şcoala medie nr. 11 „Ion Creangă” (actualmente - Liceul teoretic ”Ion Creangă”) din Chişinău (1986) şi Conservatorul „G. Musicescu”, specialitatea - actor de comedie muzicală (1991). Pe 4 septembrie 1991 şi-a început cariera de actor la Teatrul Muzical „Ginta Latină”. În 1995 este invitat în calitate de actor la Teatrul „A. P. Cehov”. De-a lungul carierei sale, a interpretat 50 de roluri de teatru şi film. În 1999 este distins cu Premiul municipal în domeniul literaturii şi artei, în 2004 i se conferă titlul onorific de Maestru în Artă, iar în 2009 - pentru merite deosebite în activitatea de creaţie - i se decernează medalia „Mihai Eminescu”.

În 2011, Constantin Haret a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun rol masculin (Richard) din spectacolul „Richard al III-lea” de W. Shakespeare și în 2012 – cu premiul președintelui Uniunii Teatrale din Moldova. Pe 26 octombrie 2010, în ziua de naştere a mamei sale, este numit în funcţia de director al Teatrului Dramatic Rus „A. P. Cehov”. Este lector superior la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.


În 2015, lui Constantin Haret i s-a conferit titlul onorific de ”Artist al Poporului”.

Un mesaj de felicitare a transmis consilierul președintelui în domeniul Educației, Corneliu Popovici. "Admirînd evoluția omagiatului în spectacolul vieții culturale moldovenești, îi dorim inspirație și inepuizabilă tinerețe, succese remarcabile în viața profesională și în cea personală, roluri memorabile și deplina apreciere a muncii depuse întru binele artei din Republica Moldova", a scris consilierul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load