Directorul CNC respinge acuzațiile: Aberații cu interese personale

Directorul CNC respinge acuzațiile: Aberații cu interese personale

După ce astăzi, într-o conferinţă de presă, mai mulţi cineaşti moldoveni l-au acuzat pe directorul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Valeriu Jereghi, că ar susţine dezbinarea comunităţii de cineaşti şi că Regulamentul consursului cinematografic întruneşte mai multe lacune, acesta din urmă a reacţionat.


Contactat telefonic de NOI.md, directorul CNC spune că acuzaţiile care i se aduc sînt nefondate, iar la îmbunătăţirea Regulamentului concursului a putut participa fiecare cineast, mai ales că, timp de o lună, toţi au avut posibilitatea să vină cu sugestii.


„Atunci cînd s-a creat Regulamentul concursului de finanţare a producţiei cinematografice noi l-am consultat, l-am trimis la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, apoi cineaştilor şi le-am dat o lună de zile pentru sugestii, propuneri. Nu a venit de la nimeni nicio propunere. Astfel, după ce a trecut pe la toate ministerele, el a fost publicat în Monitorul oficial”, a declarat Valeriu Jereghi.


Întrebat dacă, într-adevăr, CNC-ul nu a răspuns la scrisorile cineaştilor în perioada de depunere a dosarelor de participare la concursul de anul trecut, Jereghi a răspuns:


„Noi avem toate scrisorile prin care se solicită explicaţii referitoare la concurs, am răspuns la toate. Faptul că ei neagă că nu au primit răspuns are scopul de a denigra imaginea CNC-ului şi a mea personal”.


Potrivit lui, conferinţa de presă de astăzi a fost organizată intenţionat înaintea lansării concursului din acest an, care va avea loc la 15 ianuarie curent, cu scopul de a compromite reputaţia instituţiei pe care o conduce.


„Este clar că în spatele acestor aberaţii stau interese personale. Pe ei îi deranjează că apar alţi cineaşti cu filme bune. Cei prezenţi la conferinţă nu au deschis niciodata uşa CNC-ului pentru a veni cu propuneri, consultări, nu i-a interesat pînă acum asta deloc”, a adăugat Valeriu Jereghi.


Amintim că scandalul dintre cineaşti şi Centrul Național al Cinematografiei a început în luna decembrie. Mai mulți regizori și producători de film l-au acuzat pe directorul CNC de abuz și încălcări grave în administrarea instituției. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load