"Apă-Canal Chişinău" ar putea să ajungă într-o situație de blocaj

"Apă-Canal Chişinău" ar putea să ajungă într-o situație de blocaj

Întreprinderea Municipală „Apă-Canal Chişinău” se află într-o situaţie de blocaj, care urmează să fie depăşită.


Declaraţia îi aparţine  directorului instituţiei, Veronica Herţa, şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de radio Sputnik Moldova.


Potrivit ei, situaţia creată este cauzată de faptul că, atunci cînd Parlamentul a examinat modificările la Legea privind serviciul public de alimentare cu apă, nu au fost luate în considerare mai multe propuneri venite din partea furnizorului de apă.


Mai exact, Herţa vorbeşte despre cinci condiții, printre care cea potrivit căreia oamenii trebuie să achite costul şi montarea noilor contoare şi să-și repare reţelele interioare din cont propriu.


„Întreprinderea "Apă-Canal Chişinău" va înainta un demers către ANRE pentru aprobarea tarifului distinct pentru procurarea și instalarea contoarelor de către operator”, a menţionat directorul ÎM „Apă-Canal Chişinău”.


Veronica Herța a mai declarat că furnizorul de apă nu este pregătit să gestioneze rețelele din interiorul blocurilor locative.


„La ora actuală, diferența de volum indicată de contoarele de apă individuale și cele comune în Chișinău este de 50 de milioane de lei. O soluție ar fi instalarea contoarelor cu citire la distanță în toate blocurile din municipiul Chișinău”, a adăugat Herţa.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load