Directoarea unei grădiniţe riscă să fie demisă, după ce și-a angajat tatăl şi fiul la lucru

Directoarea unei grădiniţe riscă să fie demisă, după ce și-a angajat tatăl şi fiul la lucru

Directoarea grădiniței „Romanița” din s. Mîndreștii Noi, r. Sîngerei riscă să fie demisă din funcție, după ce şi-ar fi angajat tatăl, apoi fiul la instituția pe care o conduce.

Autoritatea Națională de Integritate anunță că aceasta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a rezolvării cererilor, emiterii actelor administrative și încheierii actelor juridice cu tatăl și fiul său.

Potrivit ANI, directoarea a încheiat contractul individual de muncă cu tatăl său, pe care l-a angajat în funcția de paznic, semnînd ordinul și contractul de răspundere materială. Ulterior, la 9 martie 2017, aceasta l-a eliberat pe tatăl său din funcția dată și l-a angajat în loc pe fiul său, semnînd în privința acestuia aceleași acte. Astfel, directoarea a emis în total opt documente în privința rudelor sale. Astfel, ANI spune că directoarea de grădiniță nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale.

După rămînerea definitivă a actului de constatare în privința directoarei, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load