TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Directoarea grădiniței, unde s-au intoxicat mai mulți copii, a făcut primele declarații (VIDEO)

Directoarea grădiniței, unde s-au intoxicat mai mulți copii, a făcut primele declarații (VIDEO)

Situația se agravează în cazul intoxicației de la grădinița din Băcioi. Mai mult de jumătate din copiii care au frecventat recent grădinița au ajuns la spital.

În total 29, dar și două ajutoare de educatoare. Medicii spun că investigațiile sînt în derulare. Abia în cîteva zile vor putea afirma care a fost cauza intoxicației. Versiunile variază. Fie este vorba de o toxiinfecție alimentară sau o viroză. De partea cealaltă, directoarea grădiniței spune că toate procedurile sanitare au fost respectate.


De ieri și pînă azi, la Spitalul de boli contagioase pentru copii din Chișinău au fost internați 18 copii din cei aproximativ 40 care au frecventat grădinița din Băcioi în ultimele zile. Alții șapte se află acum la Spitalul Municipal de Copii nr.1 și la „Toma Ciorbă”, împreună cu două ajutoare de educatoare.

STELA CORNILOVA, VICEDIRECTOR MEDICAL, SPITALUL DE BOLI CONTAGIOASE PENTRU COPII

Practic toți copiii au venit cu febră, vomă, scaune lichide, dureri în abdomen și cu sindrom toxic. 2:08 -2:15 Nu putem vorbi de o stare general gravă la niciun copil. Da, desigur, sînt semne toxice, copiii sînt febrili.

Micuților li s-au făcut perfuzii și au primit antibiotice. Simptomele conduc spre ipoteza unei toxi-infecții alimentare, dar medicii investighează și posibilitatea infectării cu un virus. Directoarea grădiniței spune, însă că s-au respectat toate măsurile sanitare.

SINCRON: LILIA BREAHNA, DIRECTOAREA GRĂDINIȚEI 101, BĂCIOI

Toate contractele pe care trebuie să le aibă o instituție, noi le avem, cu probe la apă și la produse, ultima dată s-au luat în mai. 0:55-1:00 Ne gîndim poate că e ceva de acasă, acum toți sîntem la țară.

VITALIE ȘALARI, PRIMARUL COMUNEI BĂCIOI

În discuții cu toți angajații, tuturor grădinițelor din Băcioi, nu a mai fost un asemenea caz, cel puțin eu nu țin minte așa ceva.

Ieri, inspectorii de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor au colectat probe pentru investigații de laborator din alimentele servite copiiilor. Între timp, grădinița și-a sistat activitatea, iar ceilalți copii sînt sub supravegherea medicilor de familie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load