Directoare din Moldova care a emis acte în privința fiicei timp de 4 ani

Directoare din Moldova care a emis acte în privința fiicei timp de 4 ani

Directorul Liceului Teoretic „A. Pușkin” orașul Soroca a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a semnării mai multor acte ce au vizat-o pe fiica sa, angajată în aceeași instituție.

În perioada 07.12.2015 – 05.02.2019, directoarea a luat decizii și a semnat acte administrative și juridice de angajare/eliberare din funcție și acordare a concediului de odihnă sau suplimente salariale, avînd interesul personal rezultat din relația cu fiica. Astfel, în total au fost emise 14 ordine și 2 contracte individuale de muncă.

După rămînerea definitivă a actului de constatare în privința directoare, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita destituirea din funcție a directoarei, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

În cadrul controlului, subiectul controlului a fost informat despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load