Din 2020, sute de microbuze vor fi scoase din circulaţie: Motivul

Din 2020, sute de microbuze vor fi scoase din circulaţie: Motivul

Vicepreședintele Uniunii Transportatorilor și Drumarilor, Oleg Lipskii, a declarat că din anul 2020, în Moldova urmează să fie scoase din circulație microbuzele reutilate pentru transportul de pasageri aduse din import. El spune că peste 60% din aceste unități de transport sînt reutilate.


Oleg Lipskii a declarat că transportatorii din Moldova se confruntă la ora actuală cu cîteva probleme mari. Este vorba de modul defectuos de repartizare a curselor și a intervalului de timp pentru transportul de pasageri.


O altă problemă ar fi stoparea transportului ilicit, un fenomen care este acoperit de factorii de decizie influenți din acest sector.


O a treia problemă este vechimea și uzura parcului de autocare din Moldova. Din cele 1500 de autobuze cu o capacitate de peste 40 de locuri, două treimi din ele au o vîrstă de peste 25 de ani, iar o tremie din ele depășesc vîrsta de 30 ani. Lipskii mai spune că din anul 2020, în Moldova urmează să fie scoase din circulație microbuzele reutilate pentru transportul de pasageri aduse din import, scrie Sputnik.


Biroul Naţional de Statistică informează că, în ianuarie-martie 2019, cu transportul public, au fost transportați 25,3 milioane de pasageri, cu 3,1% mai mult decît în perioada similară din anul 2018. Transportul rutier de pasageri deține cea mai mare pondere, fiind urmat de transportul feroviar și cel aerian. În ianuarie-martie 2019 cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi 24,6 milioane de pasageri, cu 3,3% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load