COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Din 15 iulie, grădinițele s-ar putea redeschide: Părerea părinților

Din 15 iulie, grădinițele s-ar putea redeschide: Părerea părinților

Din 15 iulie curent, grădinițele din țară și-ar putea relua activitatea, spun autoritățile. Cu toate acestea, nu toți copiii vor putea să se bucure de acest privilegiu, întrucît responsabilii din domeniu spun că există și cîteva cerințe bine stabilite, dar și anumite criterii de selectare.

Așa dar, printre cerințele impuse se numără: vor fi primiţi copiii la care ambii părinţi muncesc, va fi necesară prezentarea confirmării de la locul de muncă, a certificatului medical al copilului, iar în grupă vor fi cîte 10-15 copii.

Mai exact, la grădiniță vor putea să-și ducă odraslele doar părinții care activează în sfera bugetară sau mamele cu mulți copii. La fel, prioritate vor avea și copiii din familii social vulnerabile, dar și cei care nu au bunei care sa ramînă acasă cu ei.


Ce cred părinții despre acest lucru, am încercat să aflăm pe rețelele de socializare. Astfel, majoritatea părințilot care a participat la un sondaj lansat de Noi.md, declară că grădinițele trebuie să se redeschidă cu oferirea posibilității frecventării pentru toți copii (poate în schimburi).

La fel, aproape 550 de părinți afirmă că copiii sînt egali și fiecare merită să primească cunoștințe.

Sînt și din ce care afirmă că grădinițele trebuie să rămînă închise pînă cînd situația va reveni în totalitate la normal - 80 de părinți, pe cînd doar 19 părinți spun că sînt deacord cu condițiile impuse de autorități.

Amintim că pînă pe 15 iulie avem stare de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Aceasta ar putea fi prelungită în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load