COVID-19 în MOLDOVA

Din 1 septembrie, elevii revin în școli. Cînd vor fi redeschise universitățile?

Din 1 septembrie, elevii revin în școli. Cînd vor fi redeschise universitățile?

Chiar dacă în ultimele zile am înregistrat noi antirecorduri, procesul de studii va fi reluat, astfel elevii vor reveni la școală începînd cu 1 septembrie, universitățile însă ar putea să se redeschisă mai tîrziu.

Chiar și așa, este interzisă desfășurarea careurilor festive, anunță premierul Ion Chicu.

„Doar după ce instituția va întruni toate regulile, atunci vor primi permisiunea de a se deschide. Nu este garantat că toate școlile se vor deschide din 1 septembrie. Sperăm ca aceste pregătiri să fie finalizate. Școlile vor fi dotate cu termometre, dezinfectanți, să se conformeze instrucțiunilor. Nu se admit careuri solemne nici pentru clasa1, nici pentru absolvenți, nici pînă la 50 de persoane. Să evităm prezența maturilor în instituțiile școlare”, a declarat Chicu.


Premierul declară că, din motive de securitate, instituțiile de învățămînt universitar își vor relua activitatea mai tîrziu, treptat.

La fel, Chicu spune că pentru școli vor fi alocate 31 milioane de lei pentru dezinfectant și alte echipamnete de protecție, iar alte 105 milioane lei - pentru cheltuieli de personal suplimentare, adică pentru cadrele didactice, care, în acest an, vor petrece lecții în plus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load