COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Din 1 aprilie, Moldova va procura energia electrică la un preț mai mic, spune președintele

Din 1 aprilie, Moldova va procura energia electrică la un preț mai mic, spune președintele

Președintele Igor Dodon dă asigurări că situația de criză, provocată de COVID-19, nu va duce la o majorare a prețurilor la energia electrică și gaz. Despre aceasta șeful statului a vorbit în emisiunea live, “Președintele Răspunde”.

„La 1 aprilie se încheie contractul de procurare a energiei electrice, care a fost semnat anul trecut. Vă amintesc că noi procurăm 85% de la Cuciurgan la un preț de 52 dolari pentru un MWH, și 15% din Ucraina, la un preț de 64 dolari pentru un MWH. În urma unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale, Energocom, care este întreprindere de stat, pentru ca nimeni să nu poată specula, va cumpăra din 1 aprilie la direct, 100% din energie de la Cuciurgan la preț de 49,5 dolari, adică prețul va fi cu 9% mai mic, dar dacă vom compara cu prețul de la ucraineni, este o ieftinire cu 15-20%. Eu sper că vom putea revedea prețurile, pentru a le micșora”, a spus președintele.

Totodată, șeful statului a anunțat că MolodvaGaz discută cu Gazprom pentru a obține un preț mai mic la gaz.


“Din această cauză, ce ține de siguranța energetică, eu cred că în următoarea perioadă nu doar că nu vom avea majorări de preț, poate chiar vom obține niște micșorări”, a mai adăugat Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load