COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Diaspora: Expoziția hărților istorice ale Moldovei oricum va avea loc

Diaspora: Expoziția hărților istorice ale Moldovei oricum va avea loc

În Portugalia va avea loc o expoziție de hărți din secolul al XVIII-lea, pe care este situată și Moldova. Avînd în vedere situația privind coronavirusul, expoziția este amînată pe o perioadă nedeterminată, dar ea cu siguranță va avea loc.

Despre aceasta a relata pentru portalul Noi.md un compatriot de-al nostru, Serghei Pavlocev, un geograf care trăiește și lucrează în Portugalia de peste 20 de ani, însă menține, în același timp, întotdeauna legătura cu patria sa.

Anul trecut el a avut ideea de a organiza în Portugalia o expoziție de hărți din secolul al XVIII-lea, pe care se află și Moldova. Această inițiativă a fost acceptată pozitiv de autoritățile portugheze și anume de Municipalitatea din Porto și Facultatea umanitară a Universității din Porto.


De asemenea, a venit ideea de a organiza o astfel de expoziție și în Moldova. Din păcate, autoritățile moldovenești au tergiversat cu răspunsul la această propunere, trimisă oficial de autoritățile portugheze. Din acest motiv, a trebuit să amînăm data expoziției. În principiu, chiar dacă autoritățile moldovenești nu vor coopera în organizarea acestui eveniment, în Portugalia, ea oricum va avea loc. Din păcate, avînd în vedere situația cu coronavirusul, expoziția este amînată pe o perioadă nedeterminată, dar cu siguranță va avea loc. Dar eu mi-aș dori ca la acest eveniment să participe în primul rînd partea moldovenească, iar expoziția să aibă loc pe teritoriul Moldovei”, a menționat Serghei Pavlocev.

”Aș vrea să aduc un pic de înțelegere istorică în masa societății moldovenești, în special în rîndul copiilor și tinerilor, care, din păcate, în loc să studieze istoria Moldovei, se hrănesc cu unele mituri neclare sau cu falsuri manipulatoare ale trecutului nostru. Sper foarte mult că, mai devreme sau mai tîrziu, o astfel de expoziție în patria mea va avea loc”, a subliniat el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load