COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dezvăluiri: Motivul pentru care directorul Air Moldova a fost demis

Dezvăluiri: Motivul pentru care directorul Air Moldova a fost demis

Apar noi detalii după ce directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis din funcție.

Proprietarii companiei, privatizată în toamna anului trecut, nu și-au motivat decizia de a schimba administratorul, însă Deschide.md a aflat pe surse că în spatele deciziei a fost refuzul lui Scorpan de a efectua anumite transferuri.

Surse apropiate companiei susțin că Iulian Scorpan a fost demis abuziv pentru că adevăratul motiv al aceste demisii este că Scorpan s-a opus unor transferuri bancare dubioase.


În octombrie 2018, compania de stat „Air Moldova” a fost scoasă la privatizare și cumpărată cu 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintînd datoriile companiei, pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Cumpărător a fost compania „Civil Aviation Group SRL” fondată pe 23 august 2018 de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49%) este deținută de „Blue Air”, o companie romînă de aviație privată, cu sediul în București. Asociați ai companiei „Civil Aviation Group SRL” sînt și două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin cîte 25.5% dintre acțiuni: Andrei Ianovici și Serghei Melnik.

Deputații din Comisia parlamentară de anchetă care investighează procesul de privatizare au declarat că au depistat mai multe nereguli la pregătirea și desfășurarea procesului de vînzare a companiei „Air Moldova” și există temei pentru rezilierea contractului semnat cu „Civil Aviation Group”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load