Dezamăgiţi de promisiuni deşarte, cetăţenii Republicii Moldova refuză să meargă la alegeri

Dezamăgiţi de promisiuni deşarte, cetăţenii Republicii Moldova refuză să meargă la alegeri

Dezamăgiţi de politicieni şi promisuni deşarte, cetăţenii Republicii Moldova refuză să meargă la alegeri.


În ultimii ani, rata de participare la scrutinele electorale abia de a trecut de 50%.  Pentru a motiva oamenii să iasă la vot, Ascociaţia Promolex a lansat astăzi campania de educaţie civică şi electorală "ALEGE gîndirea critică".


Dacă la primele alegeri democratice din Republica Moldova din 1991, rata de participare la vot a fost de 84%, la ultimul scrutin electoral din 2016, abia de am trecut de 53%.


Deşi ştiu importanţa fiecărui vot, oamenii sînt dezamăgiţi şi "nepregătiţi" pentru un nou eşec democratic.


Pentru a promova participarea civică şi electorală, reprezentantii Promolex organizează anual campanii de informare. Rezultatul acestor activităţi a fost prezentat în expoziţia de fotografie "Ieşi la vot" organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Alegerilor.


Expoziţia este o parte a campaniei ""ALEGE gîndirea critică" care se va încheia pe 5 martie. Timp de o lună, fotografiile vor fi expuse la Parlament, Guvern, în biblioteci, universităţi şi licee din Republica Moldova. Totodată, în 12 instituţii şcolare din 12 localităţi va fi prezentat incitantul film documentar "A goat for a vote", în traducere – o capră pentru un vot - după care tinerii vor discuta despre sistemul electoral, drepturile electorale, rolul partidelor politice, dar şi al cetăţenilor în procesul de dezvoltare a democraţiei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load