COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Detalii noi despre descinderile de la Depoul de Locomotive Bălți

Detalii noi despre descinderile de la Depoul de Locomotive Bălți

Opt persoane au fost reținute în urma descinderilor de azi-dimineață, din cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.

Reținuții sînt bănuiți de delapidarea a averii străine și corupere pasivă. Mai exact, aceștia furau motorină din locomotive.

Din spusele procurorilor, despre această schemă infracțională cunoștea și șeful de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești al IGP, care era obligat să curme acțiunile criminale ale persoanelor menționate. Acesta, însă, săptămînal pretindea, accepta și primea personal sau prin intermediul persoanelor apropiate, mijloace bănești și motorină în valoare și cantități nestabilite la moment de către organului de urmărire penală.


Din momentul pornirii urmăririi penale și monitorizării activității infracționale a fost documentată sustragerea aproximativă a 25 mii litri de motorină în sumă de 400 mii lei, fiind prejudiciată de această sumă Î.S. ”Calea Ferată din Moldova”.

Cele opt persoane au fost reținute pentru un termen de 72 de ore. Este vorba de patru mecanici de locomotivă, două persoane civile (cumpărători), șeful adjunct al Depoului de Locomotive Bălți și șeful de post, al Postului de poliție din localitatea undeva avea loc infracțiunea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load