TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Detalii din dosarul lui Viorel Morari: Ce învinuiri i se aduc

Detalii din dosarul lui Viorel Morari: Ce învinuiri i se aduc

Reținerea lui Viorel Morari este legată de o plîngere depusă de Vladimir Plahotniuc în privința omului de afaceri Veaceslav Platon și are conexiuni la investigarea furtului miliardului.

Detaliile au fost oferite de adjunctul procurorului general Ruslan Popov pentru „Ziarul de Gardă”.


„Este vorba despre falsificarea unor documente procesuale din cadrul unei cauze penale, acte comise în luna martie 2017 și este legat de o plîngere depusă de Vladimir Plahotniuc, în baza căreia a fost pornit ulterior un dosar penal pentru denunț calomnios în privința lui Veaceslav Platon și toate activitățile date vizau investigarea furtului miliardului”, a dezvăluit Popov.

Cazul este gestionat de un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală, condus de procurorul Vladislav Căruceru din cadrul Direcției urmărire penală a PG.

Procesul penal în care este vizat Morari a fost inițiat pe 26 decembrie 2019 printr-o dispoziție semnată de Alexandr Stoianoglo.

Astăzi lui Viorel Morari i-a fost înaintată învinuirea în dosarul penal inițiat pentru abuz în serviciu și fals în acte. Morari a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load