Despre ce a vorbit bașcanul Găgăuziei cu guvernatorul Sankt-Petersburg-ului?

Despre ce a vorbit bașcanul Găgăuziei cu guvernatorul Sankt-Petersburg-ului?

Sankt-Petersburg-ul îi poate furniza Găgăuziei echipament medical modern.


Despre acest lucru a anunțat guvernatorul St. Petersburgului Gheorghi Poltavcenko la reuniunea, care a avut loc la Soci, cu bașcanul Găgăuziei Irina Vlah. În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile dotării instituțiilor medicale ale autonomiei cu echipamente noi.


Potrivit Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, întrevederea a avut loc pe marginea Forumul de Investiții Soci-2018. Părțile au discutat despre etapele de implementare a acordului privind cooperarea interregională, în curs de desfășurare între Găgăuzia și St. Petersburg, transmite Noi.md.


În cadrul întîlnirii, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a trasat problema echipamentului medical pentru spitale și policlinici.


"În autonomia găgăuză se construiesc noi secții în spitalele raionale din Comrat și Ceadîr-Lunga. Alte instituții medicale se află în reparație. Este necesar să dotăm aceste obiecte cu echipamente medicale moderne", a menționat bașcanul.


La rîndul său, Gheorghi Poltavcenko a remarcat că multe tipuri de echipamente medicale sînt fabricate pe teritoriul St. Petersburg-ului. Guvernatorul a subliniat că problema cu echipamentul medical poate fi soluționată.


"Vom propune o listă cu echipamentele medicale, de care dispunem și putem să i le furnizăm Găgăuziei. Voi trasa obiectivele, în acest sens, pentru Comitetul de Sănătate ca să soluționeze această problemă", a spus Gheorghi Poltavcenko.


Părțile au discutat, de asemenea, planurile pentru viitorul apropiat: participarea Găgăuziei la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg și desfășurarea Forumului Regiunilor partenere rusești în Găgăuzia.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load