COVID-19 în MOLDOVA

Descoperă Moldova: Pocrovca – oază a bunăstării

Descoperă Moldova: Pocrovca – oază a bunăstării

Pocrovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.74 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.66 km. Comuna Pocrovca are o suprafaţă totală de 7.21 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 16.01 km.

După cum scrie portalul moldovenii.md, Pocrovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pocrovca este situat la 25 km est de oraşul Donduşeni, pe traseul SorocaOtaci. Se învecinează cu satul Rudi, care este inclus în lista obiectivelor istorice ocrotite de UNESCO.

Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1059 de oameni, dintre care 47.59% - bărbaţi și 52.41% - femei. Structura etnică a populaţiei în cadrul satului arată astfel: 3.21% - moldoveni, 1.32% - ucraineni, 95.18% - ruşi, 0.28% - alte etnii. În satul Pocrovca au fost înregistrate 433 de gospodării casnice la recensămîntul din anul 2004, iar mărimea medie a unei gospodării era de 2.5 persoane.


Satul Pocrovca este populat de creştin-ortodocşii de rit vechi și este una din puţinele localităţi din țară de unde oamenii nu pleacă la muncă peste hotare. Localnicii lucrează pămîntul în mod individual, fiecărei familii revenindu-i în medie cite 1,3 hectare de teren agricol. Ei se ocupă de pomicultură şi de creşterea zmeurii, o ocupație cu vechi tradiții în acest sat.

Locuitorii din Pocrovca consideră că satul lor este o oază a bunăstării, deoarece aici copiii cresc împreună cu părinţii, iar divorţurile sunt o mare raritate

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load