COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Descoperă Moldova: Mănăstirea Japca cu apă de izvor vindecătoare

Descoperă Moldova: Mănăstirea Japca cu apă de izvor vindecătoare

În prezent Mănăstirea Japca e mănăstire de călugăriţe.

După cum scrie portalul moldovenii.md, a fost singurul locaş sfînt, care a funcţionat în perioada sovietică. Amplasarea mănăstirii sub masivul unei stînci împădurite este una spectaculoasă, în special şi pentru faptul, că în ea se află străvechea biserică rupestră, ce a stat la baza mănăstirii actuale. Nu se cunoaşte cu exactitate anul întemeierii ei, dar se consideră că ar fi avut 3 întemeietori.

Prin anul 1818 lăcaşul avea deja două biserici din lemn (şi o clopotniţă din lemn), devenind prosper, va obţine de la mitropolitul G. Bănulescu-Bodoni statut de mănăstire. În secolul XIX bisericile de lemn, împreună cu clopotniţa, sînt reconstruite din piatră.


În timpul I Război Mondial, călugării sînt transferaţi la mănăstirea Hîrjauca, aici aducîndu-se călugăriţe ortodoxe, care în perioada sovietică au lucrat în colhoz. În prezent, mănăstirea e un complex monahal prosper. În apropierea mănăstirii se află cinci izvoare, a căror apă este considerată vindecătoare.

Puteți admira fotografiile unice în secțiunea specială de pe site-ul moldovenii.md.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load