COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Descoperă Moldova: Cetatea Soroca - una dintre cetățile unice din Europa

Descoperă Moldova: Cetatea Soroca - una dintre cetățile unice din Europa

Cetatea Sorocii ‒ una dintre cetăţile cheie ale sistemului defensiv al Moldovei.

După cum scrie portalul moldovenii.md, este astăzi unicul monument medieval din Moldova, care s-a păstrat așa cum l-au conceput meșterii, în baza calculelor legii supreme a armoniei „secţiunea de aur", rămînînd a fi unica de acest fel printre mostrele de arhitectură defensivă din întreaga Europă.

E o moştenire lăsată de Ştefan cel Mare. Multe file ale istoriei noastre pot dezvălui aceste ziduri: Dimitrie Cantemir, ţarul Petru I, Bogdan Hmelniţchi, Timuş Hmelniţchi, Alexandru Suvorov ş. a. au fost pe aici în campaniile sale. Cetatea Sorocii este întruchiparea în timp a statorniciei, curajului, demnităţii şi a perpetuării poporului nostru.


Puteți admira fotografiile unice în secțiunea specială de pe site-ul moldovenii.md.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load