TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Deputații PSRM propun majorarea alocațiilor sociale

Deputații PSRM propun majorarea alocațiilor sociale

Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova o inițiativă legislativă prin care propun majorarea alocațiilor sociale de stat pentru persoanele cu dezabilități și persoanele în etate.


După cum a menționat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, pe o rețea de socializare, majorarea protecției sociale a cetățenilor Republicii Moldova reprezintă unul din cele mai importante obiective ale statului. O bună parte din persoanele care au atins vîrsta de pensionare sau cărora li s-a stabilit un grad de dezabilitate nu confirmă stagiul de cotizare, prevăzut de lege ca să beneficieze de o pensie. Aceste persoane sînt beneficiare de alocații sociale de stat, cuantumul cărora constituie un anumit procent din mărimea pensiei minime.


”Întrucît sîntem preocupați de promovarea măsurilor suplimentare de protecție socială a persoanelor cu venituri mici, împreună cu colegii din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, am înregistrat inițiativa legislativă prin care propunem majorarea alocațiilor sociale”, a subliniat Vladimir Odnostalco.


Potrivit proiectului de lege, începînd cu 1 ianuarie 2020, se propune majorarea cuantumului alocațiilor sociale de stat după cum urmează:


– cu 40% a alocației sociale de stat pentru persoanele cu dezabilități (cca 12 178 persoane). Această modificare va asigura dublarea alocației sociale de stat în vigoare la moment pentru persoanele cu dezabilități.


– cu 30% a alocației sociale de stat pentru persoanele vîrstnice (cca 8 910 persoane). Conform propunerii respective, alocația socială pentru persoanele în etate va constitui 50% din mărimea pensiei minime pentru limită de vîrstă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load