COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, în ziua canonizării marelui domnitor (FOTO/VIDEO)

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, în ziua canonizării marelui domnitor (FOTO/VIDEO)

Moldova marchează astăzi ziua canonizării Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, iar Biserica Ortodoxă din țară îl prăznuiește pe marele domnitor.

Cu acest prilej, membrii Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan” și a Mișcării naționale „Voievod” au depus flori la Monumentul domnitorului din centrul capitalei. Activiștii au participat și la liturghia de pomenire a voievodului desăfșurată la Catedrala Mitropolitană.

Participanții la acțiunea de comemorare au relatat prin ce este semnificativă această zi pentru poporul moldovenesc.


„Pentru noi Ștefan Cel Mare este patronul spiritual, este omul care practic a făurit Moldova prin gloria sa, prin luptele sale. În această zi Biserica Ortodoxă a Moldovei organizează slujbe de pomenire în memoria lui Ștefan cel Mare. A trecut foarte mult dimp de la trecerea în neființăîn domnitorului, dar în memoria poporului nostru el este întotdeauna viu”, a relatat liderul Mișcării naționale Voievod, Nicolae Pascaru.

„Este o dată simbolică și noi am considerat de datoria noastră să venim să onorăm acest mare domnitor, acest mare simbol al neamului nostru. Știind că Biserica organizează slujbe de pomenire în toată țara, noi am hotărît să fim alături de biserică în această zi marcantă”, a menționat liderul Mișcării Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu.

În acest an se împlinesc 28 de ani de la canonizarea lui Ștefan cel Mare și 563 de ani de la înscăunarea Marelui Domnitor al Moldovei.

Ștefan cel Mare a fost un apărător și promotor al religiei creștine și un mare ctitor de lăcașuri sfinte.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load