Departe de casă, moldovenii din diasporă solicită abecedare „Albinuţa” (FOTO)

Departe de casă, moldovenii din diasporă solicită abecedare „Albinuţa” (FOTO)

Moldovenii stabiliţi în Canada continuă să solicite abecedare „Albinuţa” de Grigore Vieru. Acest lucru a fost confirmat de șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD), Olga Coptu, care, la începutul săptămînii, a avut o întîlnire cu membrii diasporei din Ottawa, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Canada.


În cadrul întîlnirii s-a mai discutat despre evenimentul de constituire, la Montreal, a Consiliului Național al Diasporei din Canada, despre integrarea migranților noștri în societatea canadiană, despre organizarea evenimentelor culturale la Ottawa, precum și despre posibilitățile de implicare a diasporei în dezvoltarea Republicii Moldova.


Olga Coptu a reiterat faptul că BRD apreciază efortul asociațiilor din diasporă și susține inițiativa moldovenilor de a organiza peste hotare evenimente culturale care permit menținerea tradițiilor, perpetuarea obiceiurilor și a limbii, mai ales că una dintre preocupări rămîne generația a doua de migranți, care în unele cazuri nu vorbește limba părinților.


Pe finalul discuțiilor, șefa BRD și-a arătat deschiderea în oferirea suportului cetățenilor din diasporă, asigurînd o colaborare fructuoasă cu aceștia.


 Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load