COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Demers către guvern în vederea construcției unui pod peste Nistru la Malovata

Demers către guvern în vederea construcției unui pod peste Nistru la Malovata

Deputatul platformei DA Vasile Năstase a făcut un demers către guvern în vederea construcției unui pod peste Nistru la Malovata.

Vedeți mai jos argumentele interpelării deputatului:

„Mai multe localități din stînga Nistrului, aflate sub jurisdicția autorităților constituționale ale Republicii Moldova, sînt practic izolate, accesul se face fie prin sectoarele controlate de structurile separatiste, neprietenoase cu localnicii, fie cu ajutorul bacului care traversează Nistrul de la Malovata spre Cocieri. Acum cîțiva ani, militarii din așa-zisele structuri de pacificare ale Federației Ruse au împușcat mortal un cetățean al Republicii Moldova și nici măcar nu au fost trași la răspundere!

Lucrurile s-au acutizat mai ales în perioada pandemiei, cînd circulația pe podul de la Dubăsari a fost interzisă de secesioniști. Din cauza nivelului scăzut al apei din rîul Nistru, mii de cetățeni au ajuns a fi prizonieri la ei acasă, avînd mari probleme în aprovizionarea cu produse alimentare și de alt ordin.
În aceste condiții, considerăm că ideea construcției unui pod peste rîul Nistru la Malovata este una de stringentă necesitate, reprezintă un obiectiv de interes național și cea mai eficientă soluție de rezolvare a unui complex de probleme cu care se confruntă confrații noștri de peste Nistru!


Podul respectiv ar rezolva zeci de probleme ale localnicilor, dar și ale potențialilor turiști, dornici să viziteze locurile pitorești din preajmă, dar se abțin din cauza lipsei de acces direct, evitînd să treacă prin zonele controlate de structurile paramilitare și militare ale regimului anticonstituțional de la
Tiraspol, sprijinit cinic și agresiv de Federația Rusă.

Solicităm Guvernului Republicii Moldova să treacă în lista de priorități proiectul în cauză, să purceadă la elaborarea studiului de fezabilitate, ulterior de proiectare și construcție a podului peste Nistru, folosind resurse proprii, dar și din finanțările parvenite de la partenerii noștri de dezvoltare.”

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load