Declarație: Valeriu Boboc a fost ucis în fața parlamentului de prietenii lui

Declarație: Valeriu Boboc a fost ucis în fața parlamentului de prietenii lui

Astăzi se împlinesc 10 ani de la tragicile evenimente din 7 aprilie 2009.


Într-un interviu oferit pentru ProTV, președintele Republicii Moldova de atunci, Vladimir Voronin, și actualul lider al PCRM spune că Valeriu Boboc, tînărul care a murit în noapte dinspre 7 aprilie spre 8 aprilie, nu ar fi fost omorît în Piață de poliție, ci la Parlament chiar de către prietenii lui.


“Și în cazul lui Valeriu Boboc cine a atacat pe cine? - El a băut toată noaptea în Parlament. La urmă s-au certat, s-au bătut și l-au aruncat peste fereastră. L-au luat de mîini și de picioare și l-au aruncat peste fereastră și el a nimerit jos, de la etajul patru”, a spus Vladimir Voronin.


Astăzi se împlinesc zece ani de la protestele din 7 aprilie 2009, care s-au ales cu victime și devastarea clădirilor guvernamentale, informează NOI.md.


Manifestațiile stradale au izbucnit la două zile după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie. După, protestele au degenerat în violențe, iar în urma altercațiilor dintre manifestanți și polițiști, zeci de tineri au fost maltratați în comisariatele de poliție. De asemenea, în urma confruntărilor stradale, a decedat tînărul Valeriu Boboc.

Procuratura Generală a intentat peste 100 de cauze penale, în care au fost vizați atît protestatari, pentru acte de huliganism, cît și reprezentanți ai forțelor de ordine, pentru exces de putere sau acte de tortură săvîrșite în raport cu manifestanții. 

Fostul polițist Ion Perju a fost condamnat de Curtea de Apel la 10 ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de faptul că i-a aplicat lovitura fatală lui Valeriu Boboc. Acesta a reușit să fugă, fiind dat în căutare internațională. 


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load