Declarație: Sîrbu împotriva Ucrainei

Declarație: Sîrbu împotriva Ucrainei

Parlamentarul din partea Partidului Democrat, Serghei Sîrbu, care și-a exprimat nemulțumirea față de „rusismul” numelor noilor conducători ai structurilor de securitate și ai adjuncților acestora, a acţionat împotriva Ucrainei, deoarece numeroasele nume ale noilor numiți sînt de fapt de origine ucraineană.

Această opinie a fost exprimată de președintele Adunării Popoarelor din Moldova, expertul în relațiile interetnice Olga Goncearova, transmite Noi.md.

„Cît de previzibili sînt proştii. De îndată ce au fost făcute publice numele noilor conducători ai structurilor de forţă şi ai adjuncţilor acestora, m-am gîndit la reacția liberalilor. Dar nu, PDM, cel care se poziţionează ca tolerant și chiar a preluat BMO/AMO, a ajuns să se expună la acest subiect. Domnul Sîrbu este nemulțumit de „rusismul” numelor. Dar nu încearcă să vadă rădăcina problemei, or totul este mai adînc aici: „Esaulenko” este trimis de căzăcimea de pe Don şi are ceva de la esauli, lucrul care n-ar trebui să lipsească în structura pe care o conduce. Cu „Piterschi” este în general periculos: seamănă a apartenenţă la vreo grupare, ceva gen Carleone. Totuşi, cu Arthur „a ieşit promaşka”: „Gumeniuk” este un nume ucrainean și un cuvînt strîmb în această privinţă este egal cu votul lui Năstase pentru întoarcerea Rusiei la APCE, adică împotriva Ucrainei. Sîrbu - împotriva Ucrainei! Da, unde mai pui că a uitat despre șeful de la Paza de Stat, prenumele căruia este Miroslav. Lasă de bănuit, nu? Este mai ușor cu Sîrbu - cu numele său de familie poţi merge direct în ansamblul de dansuri! Dle Sirbu, sîntem în secolul XXI și, se pare, trăim într-o țară multinațională. Relaxați-vă, cel puțin, la acest subiect”, a scris ea pe pagina sa dintr-o reţea de socializare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load