COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: „Săptămîna viitoare ne-am putea pomeni cu două CSM-uri”

Declarație: „Săptămîna viitoare ne-am putea pomeni cu două CSM-uri”

„Săptămîna viitoare am putea avea două Consilii Superioare ale Magistraturii (CSM)”. Despre aceasta a spus judecătorul Oleg Melniciuc în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Declarația a fost făcută în contextul în care CSM nu a dat curs cererii semnate de 87 de magistrați care solicită convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, în cadrul căreia urmează să se propună demisia in corpore a membrilor CSM și alegerea unora noi.

„În cazul de față, se încearcă a se merge în afara legii. Pentru că nu există motiv pentru revocarea mandatelor. Și nu este clară procedura, legea nu prevede și nu sînt cunoscute așa cazuri. Acum eu admit să ne pomenim într-o situație; adunarea va avea loc, vor vota ilegal și mai mult ca atît, se cere și alegerea noilor membri. Noi în final putem spune că săptămîna viitoare vom putea avea două CSM-uri”, a spus Oleg Melniciuc.

Magistratul a declarat că nu este împotriva organizării Adunării Generale a Judecătorilor, dar a precizat că îl deranjează unele procese ascunse, care potrivit lui, se încearcă a fi executate.


Oleg Melniciuc s-a arătat uimit de faptul că și anterior s-au înregistrat situații grave în sistem, însă nu au fost reacții din partea magistraților.

Judecătorul a atenționat că în această situație se încearcă a merge în afara legii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load