COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Polițiștii care nu facilitau contrabanda la comandă, se pomeneau cu dosare penale

Declarație: Polițiștii care nu facilitau contrabanda la comandă, se pomeneau cu dosare penale

Polițiștilor de frontieră, care nu se conformau indicațiilor de a facilita anumite activități de contrabandă, li se intentau dosare penale.

Acest lucru depindea de conducerea care era în fruntea Poliției de Frontieră, Serviciului Vamal sau Serviciului de Informare și Securitate, transmite IPN.

Declarația a fost făcută de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.


Rosian Vasiloi spune că a rechemat unii foști angajați înapoi la serviciu, fiind la curent cu situația creată.

„Unii dintre ei făceau parte din diasporă. Ei au revenit. I-am rugat să revină pentru ca să readucem Poliția de Frontieră în rîndul instituțiilor statului care își fac meseria conform legii”, a declarat Rosian Vasiloi.

Potrivit lui, un fost șef-adjunct al Direcției regionale a fost transferat în funcția de inspector la o trecere din nordul țării pentru că nu a îndeplinit indicația șefilor de a face coridoare verzi la frontieră pentru contrabandă.

„Oricare contrabandă – spirt, țigări, ce doriți. El nu s-a conformat. Au fost inițiate împotriva lui șapte anchete de serviciu. Omul era tîrîit prin judecăți. Ceea ce am făcut eu – l-am readus în funcția din care a fost ilegal destituit și împotriva șefului care a admis aceste ilegalități am făcut o anchetă de serviciu, l-am eliberat din sistem și materialele le-am transmis la Procuratură”, a afirmat șeful Poliției de Frontieră.

Despre contrabanda de țigări Rosian Vasiloi spune că chiar dacă și acum trec țigări pe la frontieră, acest lucru nu se întîmplă așa cum se întîmpla înainte.

„Atunci cînd depistăm, pe fiecare caz ne autosesizăm și facem cercetări de serviciu, ceea ce în anii precedenți nu se făcea. Noi avem astăzi cazuri cînd șefii de sectoare încep să informeze conducerea că se apropie persoane să faciliteze contrabanda cu țigări”, a afirmat șeful Poliției de Frontieră.

Despre schemele mari de contrabandă cu țigări, alcool și alte mărfuri, Rosian Vasiloi spune că anumiți „barosani” care aveau legătură cu politicul stăteau în spatele acestora pentru că „nimic nu se face așa simplu la frontieră”.

„Schemele erau divizate pe anumite sectoare ale frontierei de stat – cineva coordona activitatea la nord. Pe la nord se trecea spirt, țigarete, chihlimbar. La sud – spirt, țigarete, alcool. Aeroportul avea domeniul lui – aur, chihlimbar, anabolizante și asta nu se făcea așa simplu. Totul era coordonat de la un centru. Doar unele companii vindeau spirt anumitor cercuri de persoane. Numai de la aceleași companii se procurau țigarete”, a menționat Rosian Vasiloi.

Potrivit lui, și acum sînt încercări de acest gen, dar nu se compară cu ce a fost înainte.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load