COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Pînă diseară problema lui Haret va fi rezolvată" (VIDEO)

Declarație: "Pînă diseară problema lui Haret va fi rezolvată" (VIDEO)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Moldovei promite ca pînă la finele zilei de astăzi să dea un răspuns pozitiv la semnarea unui nou contract cu directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", Constantin Haret.

În special, reprezentanții instituției au dat asigurări în acest sens reprezentanților grupului de protest, care au fost invitați la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru negocieri, transmite Noi.md.

După cum s-a anunțat anterior, astăzi, 26 august, la ora 10.00, actorii, personalul și publicul, care sprijină Teatrul dramatic rus de stat ”A. P. Cehov” și directorul acestuia, Constantin Haret, au ieșit la un miting de protest împotriva acțiunilor ministerului de resort și a demiterii din funcția de director al teatrului a lui Constantin Haret".


După ce a întrerupt acțiunea de protest, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a chemat la negocieri o delegație alcătuită din 5 angajați protestatari.
La negocieri a participat viceministrul Andrei Chistol și președintele Uniunii Teatrale din Moldova, Sandu Grecu. "Cehoviștii" și-au expus cerințele - anularea concursului pentru funcția de director general din luna octombrie, în legătură cu faptul că, anterior, un contract cu Constantin Haret a fost semnat cu încălcarea legii RM din partea ministerului de resort.

"Cehoviștii" cer corectarea greșelii și încheierea unui nou contract de muncă cu Constantin Haret în funcția de director general al teatrului pe un termen de 5 ani, ceea ce nu contravine legislației Moldovei. Ministerul a promis pînă în seara zilei de astăzi să dea un răspuns pozitiv la semnarea acestui contract și i-au îndemnat pe artiști să înceteze protestele.

De asemenea, "Cehoviștii" au declarat că, dacă nu va fi semnat astăzi sau, în legătură cu zilele libere care urmează, pînă la 1 septembrie un contract de muncă cu Constantin Haret, marea majoritate a trupei și personalului nu vor ieși la muncă sub conducerea unui alt director și va continua să iasă la mitinguri și la grevă pînă cînd ministerul nu-și va îndeplini promisiunile și va semna un nou contract.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load