COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Persoanele infectate cu coronavirus sînt bine izolate în spitale

Declarație: Persoanele infectate cu coronavirus sînt bine izolate în spitale

În Moldova au fost întreprinse toate măsurile pentru izolarea corectă a pacienților infectați cu coronavirus și nu există nici un risc de infectare cu noul virus pentru alți pacienți care sînt plasați cu ei în același spital.

Acest lucru a fost declarat de către Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Marina Golovaci în cadrul unei emisiuni de pe postul de televiziune NTV Moldova.

Ea a menționat că persoanele diagnosticate sau care vor fi diagnosticate în viitor cu coronavirus vor fi bine izolate în spitale.

Potrivit unei hotărîri adoptate anterior, pacienții adulți cu coronavirus vor fi plasați în Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, iar copiii – la Spitalul clinic pentru copii. Totodată, nu există nici un risc de infectare cu coronavirus a altor pacienți în aceste spitale deoarece ambele instituții au o structură de bloc, izolarea corectă a pacienților fiind asigurată de blocuri speciale cu intrări și blocuri sanitare separate.


„Persoanele infectate nu contactează cu nimeni din pacienți, ele sînt izolate. Înșiși spitalele corespund tuturor normelor sanitare, ele au fost verificate anterior și corespund tuturor standardelor și cerințelor internaționale. Nu ar trebui să existe nici o îngrijorare în rîndul oamenilor că spitalul sau prezența pacienților cu coronavirus în spital ar putea contribui la răspîndirea acestui virus. Totul este calm acolo și virusul nu se răspîndește. Sînt luate toate măsurile necesare”, a declarat Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load