TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Noi nu putem fi comparați cu italienii!

Declarație: Noi nu putem fi comparați cu italienii!

Noi nu putem fi comparați cu italienii, care au o mentalitate complet diferită. Pe de altă parte, cultura noastră nu se află în același loc cu cea europeană, iar ceea ce se întîmplă cu ei este foarte trist: apusul Europei.


Această opinie a fost exprimată de vestitul regizor rus, scenarist, producător, activist public și politic, președinte al Academiei de Film ”Nika”, Andrei Koncealovski, transmite Noi.md.


„Nu, noi nu putem fi comparați cu italienii! Italienii sînt un popor expansiv, dar pașnic. Lor nu le place să înjure. Iar noi iubim. O mentalitate complet diferită. Italienii sînt ușori, iar noi - nu. Pentru că noi sîntem puternici. Nouă ne place să ne gîndim la sensul vieții. Iar italienii pot lua cină și vorbi despre mîncare: ce au mîncat ieri și ce vor mînca mîine.


Pe de altă parte, mă bucură faptul că cultura noastră nu se află acolo unde este și cea europeană. Ceea ce se întîmplă la ei este foarte trist. Despre aceasta vorbesc acum mulți filosofi: apusul Europei.


Vă sfătuiesc să citiți operele marelui scriitor italian Umberto Eco.


De ce se sfîrșește cultura europeană? Poate că au prea multă mîncare gustoasă?”, a scris Andrei Koncealovski pe pagina sa de pe o rețea de socializare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load