TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație:„Lucruri ciudate” se produc la Judecătoria Chișinău după suspendarea conducerii

Declarație:„Lucruri ciudate” se produc la Judecătoria Chișinău după suspendarea conducerii

După decizia Consiliului Superior al Magistraturii din 25 iunie, prin care au fost suspendați din funcții președintele Curții Supreme de Justiție Ion Druță și toată conducerea judecătoriei Chișinău, în sistemul judecătoresc ar fi început să se producă „lucruri ciudate”.

Așa le-a catalogat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.


În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Dorel Musteață a povestit că cineva își dorește demisia CSM-ului și au început să fie colectate semnături pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor.

Întrebat direct de prezentatoarea emisiunii dacă asta ar fi o acțiune inițiată de cei suspendați din funcții, Musteață a răspuns ferm: „Sigur” și a adăugat că „o parte din sistem luptă cu CSM, unii vizați, alții apropiați de cei vizați”.

Președintele interimar al CSM mai spune că se fac presiuni asupra judecătorului Mihai Murguleț, care a scris nota informativă împotriva conducerii Judecătoriei Chișinău.

Potrivit acestuia, după ședința din 25 iunie, a fost dispusă inițierea unor inspecții la Curtea Supremă de Justiție, la Curtea de Apel Chișinău, la Judecătoria Chișinău, dar și la Curtea de Apel Cahul, pentru că ar exista informații că se produc ilegalități acolo în cazul dosarului lui Ilan Șor.

Precizăm că Ion Druță s-a adresat în instanța de judecată, cerând să fie anulată hotărârea CSM-ului prin care a fost suspendat din funcție.

Solicitarea lui Druță va fi examinată chiar astăzi de magistrații Curții de Apel Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load