Declarație: „Istoria Moldovei" compensează eșecurile din curriculumul școlar

Declarație: „Istoria Moldovei" compensează eșecurile din curriculumul școlar

Istoria Moldovei” compensează eșecurile din programul de studii școlar.


Acest lucru a fost declarat de jurnalista Elena Leviţkaia-Pahomova, care a supus criticii manualul de „Istorie a românilor“, care nu elucidează în mod complet şi veridic subiectul celui de-al Doilea Război Mondial şi al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, și nici măcar nu conţine referinţe la operațiunea Iași-Chișinău, care a avut o mare importanță pentru cursul războiului, transmite Noi .md.


Elena Leviţkaia-Pahomova a declarat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare că, la Berlin, reprezentanții Muzeului germano-rus au menţionat că fac colecţie de manuale de istorie din diferite țări, care relatează despre cel de-al Doilea Război Mondial.


„Am promis să îi ajut să-şi completeze colecţia. Mă ţin de promisiunea dată. Ca să spun așa, promovez istoriografia moldovenească. Din fericire, i-am avertizat despre conținut. Ar fi trebuit să vedeţi fețele istoricilor germani.


Nu e chiar uşor să găseşti manuale. Deci, un exemplar pleacă în Germania, al doilea în Rusia, al treilea rămîne în biblioteca mea și al patrulea va mai prinde bine))


Pentru cei interesați, priviţi paragraful pe care l-am evidenţiat. În opinia domnilor Şarov, Caşu, Dobzeu și Cerbuşca, în timpul ocupaţiei, Basarabia practic prospera.


Paginile expuse reprezintă TOT materialul inclus în curs privind cel de-al Doilea Război Mondial şi Marele Război pentru Apărarea Patriei. Care este operațiune Iaşi-Chişinău? Nu a existat așa ceva.


Prin urmare, este necesar să recunoaștem că „Istoria Moldovei” compensează eșecurile din curricula școlară", a scris Elena Leviţkaia-Pahomova.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load