COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: În sistemul educațional sînt bani

Declarație: În sistemul educațional sînt bani

În sistemul educațional al R. Moldova există resurse financiare, dar cea mai mare problemă constă în faptul că acestea sînt gestionate ineficient.

Declarația aparține ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, notează Noi.md.

Ministrul afirmă că anual, sumele alocate acestui sector cresc, dar eficiența modului în care sînt cheltuiți banii nu se vede.


„În sistemul educațional sînt bani și în fiecare an se alocă sume din ce în ce mai mari. Gestionarea eficientă a acestor surse este o problemă principială și destul de mare. Nu este atît problema lipsei de bani, ci cheltuirea ineficientă a acestor surse. Deseori se cheltuiesc bani neîntemeiat și fără careva efect pozitiv pentru întregul sistemul. Mă refer la achizițiile care se fac, alte cheltuieli nemotivate, inclusiv deplasările de serviciu ale funcționarilor etc. Trebuie să avem un sistem eficient de gestionare”, a menționat Popovici.

Potrivit lui, sistemul educațional rămîne o prioritate pentru autorități, dar ea trebuie materializată.

Ministrul s-a referit și la problema diferenței calității studiilor în instituțiile de învățămînt publice și cele private.

„Sînt convins că nu trebuie să fie deosebire: toți trebuie să aibă acces la studii de calitate și aceasta va fi o prioritate pentru Ministerul Educației”, a adăugat Corneliu Popovici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load