COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: În Moldova ar trebui introduse rețetele electronice (VIDEO)

Declarație: În Moldova ar trebui introduse rețetele electronice (VIDEO)

În Moldova ar trebuie introduse rețetele electronice.

Acest lucru, printre altele, va reduce fluxul de cetățeni care merg acum la policlinică numai pentru rețete, ceea ce nu este sigur pentru sănătatea lor în condițiile actuale de pandemie COVID-19.

Această opinie a fost exprimată de consultantul internațional în domeniul sănătății publice Ala Tocarciuc, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova de la postul de televiziune "NTV Moldova", care pe bază de voluntariat și-a prezentat propria viziune de construcție a unui sistem anti-COVID-19, relatează Noi.md.

Ala Tocarciuc a menționat că, încă în martie ea a propus regîndirea posibilității consultărilor online pentru pacienți, posibilitatea introducerii rețetelor electronice, deoarece acum foarte mulți pacienți vin la policlinică anume pentru a obține o rețetă.


În același timp, deputat în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Odnostalco, vorbind la aceeași emisiune, a menționat că, în ceea ce privește introducerea rețetelor electronice ne-am putea confrunta cu o anumită opunere, inclusiv, din partea societății medicale, pentru că avem astăzi cazuri cînd se prescriu medicamente compensate pentru "suflete moarte", și cu asta se ocupă unii medici. De aceste cazuri identificate se ocupă organele competente.

Vladimir Odnostalco a menționat că, în cazul introducerii rețetelor electronice în Moldova va fi creat un sistem informațional, care va fi integrat cu alte servicii, inclusiv cu serviciul Vamal și serviciul Grăniceri, și se va vedea, dacă rețeta electronică este eliberată unei persoane care nu se află în țară, și medicului imediat se va întreba, de ce să-i prescrie medicamentul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load