COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Fiecare universitate din Moldova își va alege modelul său de desfășurare a examenelor (VIDEO)

Declarație: Fiecare universitate din Moldova își va alege modelul său de desfășurare a examenelor (VIDEO)

Fiecare universitate din Moldova își va alege modelul său de desfășurare a examenelor și susținere a lucrărilor de diplomă.

Declarația a fost făcută de Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei emisiuni la TVC-21, transmite Noi.md.

"În primul rînd, universitatea are o autonomie. Avînd în vedere acest lucru, ministerul de profil, prin ordinul său, a oferit posibilitatea Senatelor universităților să aleagă forma de desfășurare sau nedesfășurare a examenelor, precum și de susținere a tezei de absolvire", a menționat Igor Șarov.

El a menționat că în Moldova sînt universități foarte bune, cu toate neajunsurile existente și problemele care au apărut în societate.

Ministrul Educației,Culturii și Cercetării a spus că are un contact permanent cu rectorii universităților.


"În cadrul adunărilor generale ale rectorilor și a apelurilor individuale, am examinat situația existentă în căminele universităților, ținînd cont de situația epidemiologică. Profitînd de această ocazie, vreau să le mulțumesc rectorilor pentru atenția acordată acestei probleme", a subliniat Igor Șarov.

Potrivit lui, în Moldova există universități bune și ele își perfecționează baza tehnico-didactică și nu au probleme cu platformele de studii, care au fost la grădinițe și școlile primare.

"În universități a fost un tablou total diferit. Acolo există, desigur, dificultăți pentru cei care se află la distanță, mai ales dacă în unele sate nu există internet, dar acestea sînt cazuri unice. În general, situația este sub control. Și noi vom putea asigura nu doar finalizarea acestui an școlar, dar și legătura dintre finalizarea anului școlar și examenele de admitere", a subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, el a îndemnat absolvenții să aleagă pentru studii ulterioare universitățile noastre, menționînd că în țara noastră sînt universități minunate în toate domeniile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load