Declarație: Durata vacanței de vară în grădinițe nu este reglementată expres

Declarație: Durata vacanței de vară în grădinițe nu este reglementată expres

Nu există prevederi normative care să reglementeze expres durata vacanței grădinițelor de stat în perioada de vară.


Este precizarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a menționat că vacanța trebuie stabilită de către autoritatea publică locală, doar după consultarea prealabilă a administrației instituției, a cadrelor didactice și a părinților, scrie agora.md.


Într-un comunicat, Ministerul Educației a menționat că, potrivit legii, instituțiile de educație timpurie funcționează continuu pe durata întregului an. O pauză se ia pentru „realizarea lucrărilor de igienizare și dezinsecție, pentru reparațiile curente sau capitale”. Această perioadă se stabilește de autoritatea publică locală, adică de Primărie, dar după consultarea administrației instituției și a părinților.


Subiectul trebuie discutat pînă la data de 1 decembrie a anului în curs. Decizia se aduce la cunoștința părinților, cu afișarea într-un loc vizibil, cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii vacanței.


Ministerul a mai subliniat că autoritatea publică locală și conducerea grădiniței, la necesitate, vor găsi în apropiere alte instituții care pot să găzduiască picii în perioada respectivă. O altă soluție propusă este de a le oferă părinților alternative, precum centre comunitare, tabere cu sejur de zi sau grupe de serviciu.


Cei de la Educația au reiterat că a fost eliminată prevederea care stipula o vacanță de 42 de zile calendaristice în perioada de vară. „Prin urmare, nu există prevederi normative care să reglementeze expres durata vacanței grădinițelor de stat în perioada de vară”, se arată în comunicat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load