COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Declarațiile jignitoare în adresa limbii ruse sînt inadmisibile

Declarație: Declarațiile jignitoare în adresa limbii ruse sînt inadmisibile

Consiliul Coordonator al Compatrioților Ruși (CCCR) din Moldova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu declarațiile provocatoare în adresa limbii ruse. Despre aceasta CCCR în Moldova a comunicat portalului ВКСРС.

În comunicat se spune că la unul dintre mitingurile organizate de reprezentanții participanților la acțiunile militare de pe Nistru în 1992, împreună cu alte cerințe și lozinci au răsunat cuvinte jignitoare în adresa limbii ruse și a vorbitorilor acesteia.

În acest sens, Consiliul Coordonator al Compatrioților Ruși își exprimă îngrijorarea în legătură cu astfel de declarații și atrage atenția organelor de stat împuternicite că astfel de declarații duc la ură interetnică în țara noastră.


După cum se menționează, această retorică este inacceptabilă în construcția păcii interetnice într-un stat european modern. CCCR îndeamnă reprezentanții tuturor partidelor politice și organizațiilor obștești să se abțină de la declarații provocatoare care declanșează conflicte interetnice.

CCCR în Moldova amintește că în art. 346 din Codul Penal al Republicii Moldova este prevăzută pedeapsă pentru acţiunile intenţionate, îndemnurile publice, inclusiv prin intermediul mass-media, scrise şi electronice, îndreptate spre ațîțarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase, spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale, precum şi limitarea, directă sau indirectă, a drepturilor ori stabilirea de avantaje, directe sau indirecte, cetăţenilor în funcţie de apartenenţa lor naţională, etnică, rasială sau religioasă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load