COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Criza la Teatrul de Operă și Balet rămîne nesoluționată

Declarație: Criza la Teatrul de Operă și Balet rămîne nesoluționată

Atmosfera tensionată la Teatrul Național de Operă și Balet persistă, iar autoritățile de resort nu au întreprins deocamdată măsuri pentru a o ameliora.

Despre aceasta a comunicat pentru Noi.md consilierul președintelui în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

În luna iunie curent mai mulți angajați ai Teatrului, printre care și artiști consacrați, au fost eliberați din funcții de către directorul instituției, Ion Grosu. Deși, Ministerul Educației a declarat că va iniția o anchetă internă și va comunica ulterior deciziile luate, acest lucru nu s-a întîmplat.

„Mă uimește tergiversarea situației respective, pentru că problema urma să fie soluționată cu mult timp în urmă. Ministerul are toate atribuțiile, pîrghiile de a liniști spiritele și de a readuce Teatrul de Operă, care este unicul de acest gen din R.Moldova, la normalitate. Cu părere de rău, eu nu înțeleg poziția ministerului. Referitor la manager, părerea mea, dar și a multor somități din domeniu este că el trebuia să fie demis. Trebuia să fie inițiată o investigație referitor la starea lucrurilor din teatru, iar funcția de director pe perioada investigației, să fie preluată de o altă persoană, de exemplu dl Nicolae Dohotaru, care deține o funcție înaltă administrativă”, ne-a comunicat Corneliu Popovici.


Consilierul afirmă că a purtat recent discuții cu un grup de actuali și foști angajați ai teatrului, iar din spusele lor reiese că situația rămîne în continuare tensionată.

„După acele scandaluri, au mai fost semnalate nereguli în ceea ce privește angajarea unor noi regizor. (..) Din păcate nu s-a făcut nimic pentru depășirea situației de criză, neimplicarea ministerului va duce la agravarea situației, care nu este în interesul nimănui”, a conchis Popovici.

Menționăm că luna iunie curent, conducerea Teatrului de Operă și Balet a refuzat să prelungească din motive neclare contractele cu 17 angajați. Directorul instituției, Ion Grosu, a fost acuzat de comunitatea artiștilor din Moldova că lovește în oamenii care au dus faima țării în lume și distruge, astfel, patrimoniul cultural.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load