COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Ar trebui de învinuit cetățenii care locuiesc în țară, dar nu muncitorii migranți

Declarație: Ar trebui de învinuit cetățenii care locuiesc în țară, dar nu muncitorii migranți

Statisticile privind coronavirusul în Moldova se vor îmbunătăți.

În special, în legătură cu punerea în funcțiune a două laboratoare în stînga Nistrului, cazurile lor vor merge separate și nu vor "strica" imaginea de ansamblu.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare prezentatoarea TV, Elena Levițkaia-Pahomova, menționînd că diferența este, de fapt, imensă, de cîteva ori, în special în ceea ce privește rata mortalității.

Decizia finală a Ministerului Sănătății va fi luată în urma discuțiilor cu Biroul pentru Reintegrare și Organizația Mondială a Sănătății.

Jurnalista a menționat că, în afară de aceasta, Ministerul Sănătății Moldovei a decis să analizeze săptămînal situația și fiecare slide merită analizat separat.


"Astfel, se preconizează că pînă la 19 mai numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Moldova va constitui 5635 de persoane. Dar acest lucru - în cazul respectării tuturor măsurilor prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale. Dacă am fi trăit, acționat, comunicat ca mai înainte, atunci am fi avut 31777 de cazuri. Pe slide mai există și alte cîteva opțiuni.

Rata infecțiilor. În Moldova sînt 75 de cazuri la 100.000 de locuitori. Sîntem între Serbia și Finlanda. Italia, apropo, nu este pe primul loc nici după rata infectării (locul 5), nici după cea a mortalității (locul 3).

Cel mai aglomerat oraș Chișinău este pe locul 6!!! după numărul cazurilor de infectări. "Lideri" sînt Ștefan Vodă, Glodeni, Soroca, Edineț, Fălești. Transnistria, de asemenea, nu este pe primele locuri, dar aici ar trebui să studiem raportul dintre populația din raioane și numărul de cazuri.

Pacientul mediu. Femeie de 47 de ani, care locuiește în mediul urban, care nu a plecat la muncă peste hotare. Vîrsta medie a celor decedați este de 67 de ani. 98% au avut boli cronice. În primul loc în grupul de risc sînt persoanele cu afecțiuni cardiace. Judecînd după 5% din "import", învinovățiți trebuie cetățenii care locuiesc în țară, dar nu muncitorii migranți", a spus Elena Levițkaia-Pahomova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load