COVID-19 în MOLDOVA

Declarație: 150 mln de dolari din miliardul furat sunt în Dubai

Declarație: 150 mln de dolari din miliardul furat sunt în Dubai

Procurorii au semnat 50 de acorduri de colaborare cu instituțiile altor state pentru a recupera miliardul furat. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Pe extern abia acum noul procuror general a început o activitate mai dinamică. Cu 50 de instituții externe sînt acorduri de colaborare pentru a întoarce banii. 150 mln de dolari sînt în Dubai. Organele noastre spun că sînt din miliard. Știți că se judecă nu știu cu cine, Plahotniuc cu cineva se judecă. Sarcina de bază este de a pune aresturi pe bunuri din afara țării. Organele noastre știu unde și ce active au fost procurate pe acești bani”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că persoanele, care se fac vinovate de furtul miliardului. trebuie să răspundă pentru infracțiunea săvîrșită.


„Trebuie să punem la dubă pe cei implicați. Plahotniuc și Șor au fugit, o parte sînt aici, o parte sînt arestați, o parte sînt tare борзые prin Parlament și sper că la o anumită etapă o să le vină rîndul”, a mai spus președintele.

Doar în acest an, autoritățile au reușit deja să recupereze și să pună sub sechestru bunuri de 6,3 miliarde de lei, pierduți în urma jafului de la Banca de Economii, Banca Socială ți Unibank. Președintele Igor Dodon a precizat că acești bani provin doar din surse interne.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load