Decizii la CSM privind viitorul lui Gheorghe Balan și viitorii judecători la CC

Decizii la CSM privind viitorul lui Gheorghe Balan și viitorii judecători la CC

Ședință importantă va avea loc marți, 30 iulie, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).


Consiliul urmează să desemneze candidații pentru cele două funcții vacante de judecător la Curtea Constituțională, să se pronunțe vizavi de decizia CA Chișinău prin care Gheorghe Balan, actual șef interimar la IGP, a obținut anularea hotărîrilor prin care a fost dat afară din sistem și să examineze solicitarea unor judecători, referitor la apărarea onoarei și demnității.


Membrii CSM urmează să se pronunțe asupra celor 17 dosare înregistrate în concursul anunțat pentru două funcții de judecător constituțional în vederea acceptării sau respingerii candidaților la proba interviului.


Pe ordinea de zi figurează un subiect privind „informația Inspecției judiciare, referitor la autosesizarea pe marginea unui articol publicat în mass-media”, dar și unul privind solicitarea unor judecători de a le fi apărată onoarea și demnitatea.


Marți, urmează a fi examinat și făcut public Actul de control al Inspecției judiciare, referitor la verificarea efectuată la Curtea de Apel Cahul, instanță pe rolul căreia se află dosarul Șor.


Un alt subiect important este cel „cu privire la Hotărîrea Curții de Apel Chișinău din 16 iulie 2019”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load