Decis: polițiștii nu vor mai putea scoate plăcuțele de înmatriculare

Decis: polițiștii nu vor mai putea scoate plăcuțele de înmatriculare

Avizul Guvernului privind inițiativa legislativă de anulare a prevederii privind scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar a fost publicat în numărul de astăzi a Monitorului oficial al Republicii Moldova, comunică Moldpres.

Proiectul susţinut de cabinetul de miniştri prevede abrogarea alineatului (7) al art. 439 din Codul contravenţional al Republicii Moldova, în temeiul căruia inspectorii de patrulare aveau dreptul să scoată plăcuţele de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar, acestea fiind întoarse proprietarului doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie.

Astfel, în urma scoaterii plăcuțelor de înmatriculare, şoferii sunt în imposibilitate de a mai circula cu mașina pînă cînd nu îşi recuperează plăcuţele, fiind nevoiți să apeleze la serviciile de evacuare auto sau să identifice inspectorul care a ridicat numerele de înmatriculare.

Pentru staţionarea sau parcarea în locuri interzise legislaţia naţională prevede aplicarea unei amenzi de pînă la 500 de lei şi două puncte de penalizare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load