COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Decis: Adunarea generală extraordinară a judecătorilor va avea loc la 27 septembrie

Decis: Adunarea generală extraordinară a judecătorilor va avea loc la 27 septembrie

Curtea de Apel a emis o încheiere prin care se dispune convocarea ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor, la data de 27 septembrie 2019, începând cu orele 10:00, la Casa Sindicatelor.

Încheierea vine după ce tot Curtea de Apel a emis o decizie prin care a obligat Consiliul Superior al Magistraturii să convoace Adunarea.

La Adunărea generală extraordinară a judecătorilor ar urma să fie examinate două subiecte:

1. Evoluția sistemului judecătoresc și eficiența asigurării autoadministrării judecătorești de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca garant al asigurării independenței justiției. Resetarea și reconfigurarea organului de autoadministrare al autorității judecătorești.


2. Ridicarea mandatelor membrilor permanenți și membrilor supleanți ai Consiliului Superior Magistraturii aleși de către Adunarea Generală a Judecătorilor din rândul judecătorilor. Încheierea adoptată astăzi obligă secretariatul CSM să organizeze procesul prealabil desfășurării ședinței extraordinare a Adunării.

Încheierea poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 3 zile.

La ședința de astăzi a CSM, președintele Dorel Musteață a declarat că în plenul CSM a fost examinată cererea judecătorilor de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor și nicidecum executarea hotărârii emise de Curtea de Apel Chișinău.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, CSM a respins cererea celor 87 de judecătoride a convoca Adunarea Generală a judecătorilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load