De Ziua Independenței, la frontieră au fost înregistrate circa 100 mii traversări persoane

De Ziua Independenței, la frontieră au fost înregistrate circa 100 mii traversări persoane

Circa 100 de mii de traversări persoane au fost înregistrate la frontiera de stat în ziua de 27 august, atunci cînd a fost marcată cea de-a 28 aniversare a Independenței Republicii Moldova.


Aceasta a fost cea mai aglomerată zi de pe parcursul săptămînii trecute, potrivit bilanțului prezentat luni, 2 septembrie, de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).


Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău și Sculeni, iar cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România. Astfel, 44% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română. Totodată, cel mai mare număr de traversări în 24 de ore a fost semnalat la punctul de trecere Leușeni, în data de 26 august curent - 16 690 treceri persoane.


În total, în perioada 26 august – 1 septembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 618 525 traversări, dintre care un număr mai mare – 321 529 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. 


În decursul săptămînii precedente, 72 de cetățeni străini, dar și 85 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în R. Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load