COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De unde Pruteanu "a înhățat" COVID-19

De unde Pruteanu "a înhățat" COVID-19

Șeful interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Vladimir Cojocaru, a declarat că toți deținuții penitenciarului nr.13 în timpul însoțirii în instanță sînt asigurați cu măști și mănuși de protecție.

El a anunțat acest lucru în cadrul emisiunii Publika Report, după ce a devenit cunoscut faptul că cu noul coronavirus s-a infectat Oleg Pruteanu, care se află în detenție fiind acuzat în circulație ilegală de droguri, și colegul său de celulă, scrie publika.md.

"Chiar și prin asigurarea tuturor măsurilor de protecție, oferind măști, mănuși și ecrane de protecție, nu poți ține totul sub control în mod constant. Deoarece din momentul ieșirii și pînă la întoarcere, deținuții intră în contact cu însoțitorii", a spus șeful interimar al DIP.


Ofițerul de presă al Inspectoratului General al poliției, Diana Fetco, a răspuns că angajații instituției respectă cu strictețe obligațiile de serviciu, fără a oferi detalii.

Potrivit șefului interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, nu au fost depistate cazuri noi de infectare în penitenciarul nr.13. Oleg Pruteanu și colegul său de celulă sunt încă în stare gravă, dar medicii observă o dinamică pozitivă.

Ambii pacienți au fost transportați la Spitalul de urgență pe 11 iulie. Avocata lui Oleg Pruteanu a acuzat Departamentul Instituțiilor Penitenciare de amînare — potrivit ei, testarea a fost efectuată abia după o săptămînă după apariția simptomelor. Instituția a respins acuzațiile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load