De un an, şoferii din regiunea transnistreană au acces la traficul rutier internațional

De un an, şoferii din regiunea transnistreană au acces la traficul rutier internațional

Astăzi, se împlinește un an de la semnarea Deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comerciale și circa 8 luni de la implementarea acesteia.

Numărul total al beneficiarilor mecanismului de înregistrare/reînregistrare a mijloacelor de transport și perfectarea actelor sînt 3677 persoane.

O tendință pozitivă aparte este preschimbarea permiselor de conducere de către locuitorii regiunii transnistrene la Agenția Servicii Publice pentru accederea în traficul rutier internațional pentru a corespunde cerințelor prevederilor Convenției de la Viena din 1968 asupra circulației rutiere.

Din această perspectivă, tendința preschimbării permiselor de conducere în cîmpul legal al Republicii Moldova este în creștere, avînd în vedere că doar pe durata implementării Deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comerciale au fost preschimbate 3305, dintre care doar pe parcursul primelor luni ale anului 2019, acestea constituind cifra de 1143.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load