COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De la 1 ianuarie vor creşte impozitele

De la 1 ianuarie vor creşte impozitele

Din 1 ianuarie 2020, impozitele vor fi majorate. Despre aceasta a anunţat ministrul Finanţelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a declarat că aceasta este una dintre condiţiile de bază ale acordului semnat cu Fondului Monetar Internaţional. Deşi cunoaşte cu cât ar urma să crească impozitele, şefa de la finanțe a refuzat să dea cifre. Și asta pentru că, potrivit ei, memorandumul cu FMI nu poate fi făcut public, deocamdată.

" - Începând cu anul viitor ar urma să plătească mai mult? - Da. Vorbesc despre eliminarea scutirii personale pentru persoanele care au venituri mai mari de o anumită sumă, deci pentru cei bogaţi şi alte măsuri pe care le veţi auzi atunci când vom merge cu modificările la Codul fiscal. Din păcate nu vă pot da mai multe detalii pentru că anumite acţiuni sunt, încă nu le pot anunţa din cauza că memorandumul cu Fondul Monetar nu este public", a menţionat ministrul Finanţelor.


Natalia Gavriliţa a motivat necesitatea majorării impozitelor pentru a menține capacitatea de plată a salariilor, dar şi pentru a menţine relaţii de normalitate cu partenerii de dezvoltare.

Nu demult, şi premierul Maia Sandu a anunţat că cetăţenii moldoveni vor plăti impozite mai mari.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load