COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De cînd vor fi achitate indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă?

De cînd vor fi achitate indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă?

Primul transfer de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă se preconizează pentru data de 18 septembrie.

Anunțul a fost făcut de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), care menționează că plățile vor fi făcute în baza datelor recepţionate prin Portalul certificatelor de concediu medical, lansat recent, transmite bizlaw.md.

Pentru a primi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă prin intermediul cardului salarial, beneficiarul se adresează către angajator cu o cerere. În cazul în care beneficiarul deţine card social (pentru indemnizaţii pentru familii cu copii, pensii, alocaţii), indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se va transfera la cardul social. Dacă beneficiarul indemnizaţiei nu deţine card salarial sau social, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se va achita prin intermediul oricărui oficiu poştal.

Indemnizaţia pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.


Începînd cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de CNAS din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load