COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce ședințele de judecată în dosarul Șor sînt amînate continuu

De ce ședințele de judecată în dosarul Șor sînt amînate continuu

Din luna februarie 2018, cînd dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, controversatul om de afaceri Ilan Șor, a fost transferat la Curtea de Apel Cahul, au fost numite 27 de ședințe de judecată – toate fiind amînate pe diverse motive.

Amînări au existat și pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă de către instanța de judecată nu era finalizată.

Într-un răspuns pentru IPN, Curtea de Apel Cahul precizează că desfășurarea expertizei a eșuat. Experții judiciari din cadrul Centrului Național de Expertize Judiciare al Ministerului Justiției au restituit materialele ca fiind insuficiente pentru formularea concluziilor.


Instanța precizează că examinarea cauzei se află la faza cercetării judecătorești. Ședința care urma să aibă loc la 19 martie a fost amînată pe motiv că nu s-a prezentat apărătorul inculpatului – avocatul Iulian Balan, care a invocat motive de sănătate. Totodată, cei doi apărători nou interveniți, avocații Aurel Colenco și Denis Calaida, au solicitat termen pentru a lua cunoștință cu materialele dosarului.

Următoarele ședințe de judecată sînt planificate pentru data de 12 și 14 mai. Cauza este examinată de completul de judecători Nina Veleva, Evghenii Dvurecenschii și Vitalie Movilă, ultimul fiind și președintele completului.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pînă la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load