COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce nu a fost anulat Paștele Blajinilor

De ce nu a fost anulat Paștele Blajinilor

Șefii de la Ministerul Sănătății au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că intenția lor de a interzice celebrarea Paștelor Blajinilor a fost întîmpinată cu nesupunere de Mitropolie.

Nicolae Furtună a precizat că, în continuare, poziția epidemiologilor este fermă și îi îndeamnă pe moldoveni să rămînă acasă.

„Noi am fost împotrivă. Erau scrisori de nesupunere din partea mitropoliei. Indiferent dacă era decizie sau nu, ei erau tentați să sărbătorească Paștele Blajinilor. Noi am vrut să amînăm, rămăsesem pe aceeași poziție de a nu permite. Din păcate Biserica nu ne-a auzit. Noi rămînem pe poziția ca populația să rămînă masiv acasă”, a spus Furtună, transmite agora.md.


Și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un îndemn pentru locuitorii țării:

„Îi îndemnăm pe cetățenii Republicii Moldova să fie responsabili și să se abțină de a merge în cimitire. Să-i pomenim pe cei dragi de acasă. Pe lîngă faptul că viața și sănătatea are prioritate, să ne gîndim că de acțiunile noastre depinde foarte mult cum va funcționa în continuare sistemul medical”.

Amintim că de pe 5 pînă pe 9 iunie 2020, transportul privat nu va fi acceptat pe teritoriile cimitirelor din capitală. Mai mult, mai devreme municipalitatea a anunțat că nici transportul public nu va circula. Astfel, cetățenilor nu le rămîne decît să ajungă cu mașina proprie sau cu taxiul în preajma cimitirului.

Primăria a mai interzis și consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor, dar și comerțul ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor.

Sărbătoarea Paștele Blajinilor a fost amînată pentru datele de 7 și 8 iunie 2020. Despre aceasta a anunțat Mitropolia Moldovei, după o întîlnire cu președintele Igor Dodon, încă în luna aprilie. Astfel, sărbătoarea va fi în ajunul Duminicii Pogorîrii Duhului Sfînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load